Gruner toegetreden tot het Esri Startup Program
In het eerste kwartaal van 2022 is Gruner toegetreden tot het Esri Startup Program. Vanuit het Esri Startup Program krijgt Gruner de beschikking over de ArcGIS-technologie, die ons de mogelijkheid biedt om een effectieve en schaalbare Smart City oplossing te ontwikkelen.

Het doel van Gruner is het benutten van vergroeningskansen in gemeenten. Dit doen wij door potentiële locaties voor vergroening in kaart te brengen, waarvoor wij vervolgens bijbehorende potentie en haalbaarheid bepalen.

Smart City Greening
Het zelfontwikkelde Smart City Greening platform brengt op een slimme manier in kaart waar in een gemeente vergroeningskansen liggen, door gebruik te maken van de mensen die er wonen. Stijn legt uit: “Aan de hand van de kennis van inwoners worden de kansen gevonden, want wie kent de stad nou beter dan de inwoners zelf?” De tool biedt gebruikers een interface waarin ze geschikte locaties en de in hun ogen aanwezige kansen kunnen aanmelden. “Vervolgens berekent Gruner de potentiële duurzame impact en toegevoegde waarde van deze kansen.”

Het platform beschikt naast de interface voor inwoners ook over een onderdeel voor gemeenten. Gemeenten krijgen hiermee direct kennis, inzicht en data over de vergroeningskansen binnen hun grenzen. Hiermee kunnen we slim gebruikmaken van de input van inwoners bij het voeren van een efficiënt en data-gedreven groenbeleid.

“Esri is een koploper in GIS-technologie en ondersteunt ons in het doel om de Nederlandse steden groener en klimaatbestendiger te krijgen!

ArcGis van Esri
Vergroening is een locatiegestuurd vraagstuk. De kaart speelt een belangrijke rol voor het aangeven van locaties en is daarnaast ook cruciaal in het bepalen van de impact. ArcGIS vormt een belangrijke basis voor het Smart City Greening platform. Vanuit het Esri Startup Program heeft Gruner beschikking over de ArcGIS-technologie, die ze de mogelijkheid biedt om een effectieve en schaalbare oplossing te ontwikkelen.
“Esri is een koploper in GIS-technologie en kan ons zo ondersteunen in ons doel om de Nederlandse steden groener en klimaatbestendiger te krijgen!” aldus Stijn.

Het Esri Startup Program
“Het initiatief van Gruner om bij de vergroening van steden inwoners te betrekken, is een innovatieve manier om zo’n belangrijk thema effectief uit te kunnen voeren”, vertelt Maartje Holtslag, startup manager bij Esri Nederland. “Het is mooi om te zien dat een jong bedrijf wil investeren in een maatschappelijk zeer belangrijk onderwerp. Daarom zijn wij blij dat we Gruner hierbij kunnen ondersteunen. Niet alleen in de vorm van onze technologie, maar ook door ze te begeleiden met onze kennis en expertise.”

Meer weten? Kom in contact!
Binnenkort start de ontwikkeling van het Smart City Greening platform van Gruner. Meer weten hoe het jouw gemeente kan helpen of wil je helpen ontwikkelen aan het platform? Stuur dan een mailtje naar stijn.oude.elferink@be-gruner.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *