Door een groene bril naar Rotterdam kijken: de kansen voor vergroening
de kansen voor vergroeningGruner is ervan overtuigd dat er nog honderden kansen in Rotterdam liggen om te vergroenen. Kijk maar eens goed om je heen en je ziet genoeg plekken waar planten, een boom of een groenstrook geplaatst kunnen worden. Maar hoe vind je deze kansen? En hoe kan je ze benutten? Door de inwoners een groene bril aan te meten, helpen we ze zicht te krijgen op vergroeningskansen in de stad.

Kansen vinden door met een ‘groene bril’ te kijken

Met een groene blik op de openbare ruimte kijken is niet lastig, maar je hebt wel de juiste kijk nodig om te weten wat de kansen zijn. Met de Smart City Tool verbetert jouw duurzame zicht. Als een groene bril opent Gruner je ogen om anders te kijken naar vergroeningsmogelijkheden. De tool helpt in eerste instantie bij het vinden van plekken voor vergroening. Eenmaal gevonden meet de tool of het uitvoerbare of haalbare kansen zijn, om vervolgens te berekenen hoeveel de verwachte duurzame impact is. Voor elke kans worden er concrete vervolgstappen bepaald om de kansen te benutten, die jijzelf of Gruner gaat ondernemen.

Voorbeelden van vergroeningsmogelijkheden
Bron enkele foto's: Gemeente Rotterdam

Aan de slag met vergroenen in jouw eigen omgeving
Oog hebben voor groene kansen vraagt ook om op een andere manier te durven denken. Hoe zou je groen kunnen maximaliseren? Vaak liggen er groene kansen voor het oprapen, maar kijken mensen er zo over heen. Met de groene bril van Gruner gaan de oogkleppen af!

In jouw eigen, directe omgeving liggen er nu al tal van kansen waar jij kan zorgen voor een groener gebied. Het zijn plekken rondom je huis, in je straat of in de wijk.  Het zijn meestal plekken waar je zelf of via de gemeente al invloed hebt op het vergroenen, door bijvoorbeeld een boomspiegel te ‘adopteren’ of een bloembak in jouw straat te laten plaatsen. Maar het kan ook direct bij jouw huis, door zelf een geveltuin te maken, een groen dak aan te leggen of plantenbakken neer te zetten.

Gruner opent je ogen voor de potentie van een duurzamere, groenere leefomgeving!

Zie jij een kans in jouw buurt waar het groener kan? Door ‘m te pinnen in de mobiele app wordt in een oogopslag duidelijk welke mogelijkheden en subsidies er zijn. De tool geeft aan welke vervolgstappen jij (of een andere partij) kan zetten om de kans te vergroenen. Bovendien maakt de tool inzichtelijk wat de verwachte impact is van de kansen: hoe goed is het voor de biodiversiteit, voor wateropvang en de luchtkwaliteit in jouw omgeving. Door de groene bril van Gruner op te zetten, gaat er een wereld van potentie aan een duurzamere, groenere leefomgeving voor je open én kan je direct zelf helpen om de kans te realiseren!

Veel grijs in jouw eigen omgeving? Een perfecte kans om te vergroenen!

Meet ook anderen een groene bril aan
Je zult zien dat er in Rotterdam echter nog véél meer mogelijkheden zijn om te vergroenen. Langs de weg naar werk door het centrum, op bedrijventerreinen of langs groenstroken; overal liggen groene kansen. Het zijn wellicht geen plekken waar je zelf met de schop aan de slag kunt, maar met Gruner kan je wel helpen de ogen te openen voor anderen.

Door kansen door te geven, kan de tool de potentie en waarde van vergroening op die plek berekenen. De waarde kan zo inzichtelijk worden gemaakt voor bijvoorbeeld de grond- en pandeigenaren. Zo zet je in feite een groene bril op bij anderen om het belang van groen in te zien.

Met zicht op de hoogste potentie en haalbaarheid gaat Gruner aan de slag met vergroeningskansen, waar jij dat niet direct kan!

Twee paar ogen zien meer dan een, dus als elke Rotterdammer de kans heeft om kansen door te spelen, ontdekken we met elkaar snel en efficiënt waar de stad mogelijk groener kan. De kansen met de hoogste potentie en vergroeningsperspectief zullen als eerste door Gruner worden benaderd. Zo zetten wij ons in om de groene kansen in Rotterdam te gaan benutten.

Van grijze straat tot groene oase of fleur het fietspad op, kansen genoeg!

Gruner: de groene bril van Rotterdam
De Smart City Tool van Gruner is dé groene bril waarmee Rotterdammers inzicht kunnen krijgen in de mogelijkheden om de stad te vergroenen. Door de tool te gebruiken om deze plekken te vinden, wordt de potentiële impact en haalbaarheid van de mogelijkheden ingeschat. Niet alleen voor de kansen in jouw directe omgeving, maar overal in de stad kunnen plekken worden aangegeven. Zo kunnen we onze groene visie voor de stad met elkaar realiseren.

Door kansen te vinden, zetten wij een groene bril op bij Rotterdammers om de stad te vergroenen!

Bij kansen waar je zelf kan én mag vergroenen, helpt Gruner bij het bepalen van de concrete vervolgstappen. Kansen waar mogelijk een andere partij of de gemeente mee moet beslissen, zullen door Gruner worden opgevolgd. Zo zetten we een groene bril op bij alle Rotterdammers om de stad te vergroenen!

Gruner app_vierkant

Gruner wil in Rotterdam het vergroenen van kansen op een slimme manier gaan vereenvoudigen, verbeteren en versnellen. Vergroeningskansen op straten, gevels, daken en parken worden met behulp van inwoners inzichtelijk gemaakt. Met de Smart City Tool kunnen Rotterdammers zo zelf actief raken bij aan het vergroenen van hun eigen leefomgeving!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *